31 травня 2023 року у Луцькому фаховому коледжі та Академії рекреаційних технологій і права відбулась зустріч з Наталією Рябушенко, радницею голови Волинської ОДА з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, експерткою НДІ з гендерно-орієнтованого врядування. Захід відбувся за ініціативи Людмили Стасюк – ректорки Академії, членкині міжфракційної депутатської групи з гендерних питань Волинської обласної ради « Рівні можливості».

Надзвичайно цікаво та захоплююче пані Наталя розкрила тему «Як налаштувати гендерну оптику та чому це важливо». Зачепила ті питання, з якими стикаємося щодня, але так влаштований світ, що ми не акцентуємо на них увагу. Це ті речі, до яких ми звикли та які були вибудувані суспільством.

Експертка розповіла студентам і викладачам про гендерну рівність і яким чином це поняття відображається у нашому житті, роз’яснила теоретичні аспекти розуміння гендеру та навела приклади із реального життя, про те, як усталене розуміння чогось «нормального» може змінюватися із плином часу. Також учасники заходу обговорили питання гендерних стереотипів та гендерних ролей у суспільстві. Зустріч переросла  в ефективний, цікавий та жвавий діалог.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Заповнювач аватара

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *